יום ראשון, 9 באוגוסט 2015

ערימת לימונים



אז הינה-עוגת שכבות כזו, מרשימה, מפוארת- ואפילו- טעימה- ולימונית עד מאוד

עוגת לימון 
(שיכולה לעמוד גם בזכות עצמה, ככה כארוחת בוקר או לצד קפה)
  • 220 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 4 ביצים
  • 240 גרם קמח (~ 1.75 כוסות)
  • 6 גרם אבקת אפיה (2 כפיות)
  • 3 גרם סודה לשתייה (1 כפית)
  • 120 מ"ל ריוויון (חצי כוס)
  • גרידת לימון 
  • פרחי לבנדר מיובשים (לא חובה..)

מנפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה לקערה.
מקציפים את החמאה, גרידת הלימון והלבנדר עם הסוכר עד לקבלת קרם תפוח ובהיר מאוד. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת. מקפלים/מערבבים בעדינות פנימה את הקמח והריוויון לסירוגין, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
מעבירים לתבנית 18-20 ס"מ מרופדת בתחתית בנייר אפייה (לקבלת מראה חלק ונקי בעוגה). 
אופים ב170 מעלות 30-35 דקות. 
מצננים את העוגה לחלוטין (!)


קרם לימון 
(קארד לימון, עומד גם בזכות עצמו, על סקונס, או כקרם לפאי לימון) :
  • 5 ביצים
  • 250 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי (קצת יותר מכוס)
  • 170 גרם סוכר (כ 3/4 כוס)
  • 100 גרם חמאה רכה

    בסיר מעל אש בינונית מבשלים תוך כדי ערבוב רצוף עם מטרפה את הלימון הסוכר והביצים, עד שהתערובת מסמיכה מאוד (יצאו קצת חביתות? לא סוף העולם- מסננים). כשהתערובת מסמיכה מעבירים לקערה ומאפשרים לה להגיע לטמפרטורת החדר. בעזרת המטריפה מערבבים פנימה את החמאה הרכה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר.   



    הרכבה
    • עוגה בחושה מצוננת היטב 
    • קארד לימון מצונן היטב
    • מעט רום (לא חובה)
    • קרם חמאה לציפוי - אפשרי
    • גרידת לימון ולבנדר לקישוט

    מיישרים את העוגה בעזרת סכין לחם (או חותכן ייעודי כלשהו). ממשיכים ופורסים את העוגה לרוחבה ל3-4 פרוסות (כלומר 3-4 קומות כמובן).
    מקציפים את קארד הלימון המצונן. מניחים את החלק התחתון של עוגת הקומות (החלק התחתון של העוגה הבחושה) בצלחת ההגשה, מטפטפים או מורחים בעזרת מברשת מעט רום, ומורחים קארד לימון (אפשר להעזר בשקית זילוף). מניחים עוד פרוסה של עוגה בחושה וחוזר חלילה.. מומלץ בין קומה לקומה להעביר את העוגה לפריזר להצטנן. השכבה האחרונה צריכה להיות עוגה בחושה אם רוצים לצפות את העוגה בקרם חמאה, אם לא- ניתן לקשט את החלק העליון בקארד. 

    מצננים היטב את המגדל לימון (בפריזר או במקרר) ומצפים או מקשטים או מגישים.

    יצא טעים! מבטיחים!




    הערות והארות:
    • אפשר לצפות את העוגה בקרם חמאה, או בקרם שמנת (כדרכם של האמריקאים), או פשוט להשאיר את העוגה 'עירומה', גם זה עובד מצויין, אם כי הציפוי מוסיף ליציבות של העוגה.
    • יש לצנן את העוגה היטב לפני ההגשה- שקרם הלימון יהיה יציב ככל האפשר לפני ההגשה.
    • אפשר להוסיף מעט ג'לטין לקארד לתוספת יציבות.
    • המתכון לקרם לימון מהספר: biscuits et petit gateaux- Marabou












    2 תגובות:

    1. התמונות הורסות, והעוגה נראית פשוט מעולה!

      השבמחק
    2. מהמם! צילומים יפהפיים והתמונה המחולקת ענקית! :)

      השבמחק